Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Цікаві факти » На Гаїті голодують два мільйони людей, мільйон стали біженцями



На Гаїті голодують два мільйони людей, мільйон стали біженцями

Генеральна асамблея ООН заслухала звіт генсека організації Пан Гі Муна про ситуацію на Гаїті, яка постраждала від руйнівного землетрусу.

На Гаїті голодують два мільйони людей, мільйон стали біженцями
За даними ООН, після землетрусу на Гаїті три мільйони потребують негайної допомоги, харчів та медикаментів не вистачає.

За даними ООН, більше 80 тисяч загиблих в результаті землетрусу на Гаїті вже поховані, але кількість жертв буде зростати. За різними оцінками, кількість загиблих може досягти 200 тисяч людей.

Більше 200 тисяч мешканців країни отримали поранення, всього ж від землетрусу постраждала третина населення республіки. Один мільйон людей стали біженцями, два мільйони голодують, три мільйони потребують допомоги, один мільйон позбулися даху над головою.

Рятувальні бригади з 50 країн, за словами Пан Гі Муна, витягнули живими з-під уламків 123 людини - це рекордний показник для подібних операцій після землетрусів у великих містах. Причому ще багато людей врятували самі мешканці Гаїті – точної статистики немає.

Не менше половини будівель в районах Порт-о-Пренс були повністю зруйновані або пошкоджені, а в містах на північний захід від столиці "зареєстровані ще більші руйнування".

"Продовольства, води, медикаментів і тимчасових помешкань не вистачає. Більшість міністерств зруйновані, так само як ключові об'єкти інфраструктури, у томи числі системи подачі електрики і води. Школи зруйновані, так само як і в'язниці. Більше чотирьох тисяч ув'язнених втекли з національної в'язниці в Порт-о-Пренсі", - сказав генсек ООН.

Станом на 22 січня підтверджені випадки загибелі 70 співробітників ООН, 146 вважаються зниклими безвісти.

Генеральна асамблея ООН закликала всі держави якнайскоріше надати Гаїті допомогу у загальному розмірі 575 мільйонів доларів. Наразі, за словами Пан Гі Муна, вже надійшло або обіцяно 334 мільйони.



Обговорити на форумі
Автор Maksimum Коментарів 0 Переглядів 690
Спонсорська реклама
Читайте про цікаві факти та нариси з історії світу

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: