Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Новини Хмельниччини » Міська влада радитиметься з хмельничанами по-серйозному

Міська влада радитиметься з хмельничанами по-серйозному

За допомогою Інтернету

Цього року у Хмельницькому реалізовуватимуться два проекти, які спрямовані на активізацію громадськості у процесі прийняття міською радою важливих для громади рішень та реформування житлово-комунального господарства.

Зокрема, перший проект передбачає «розкрутку» сайту міської ради, запроваджен- ня нових (соціальних) медіа у практику органів місцевого самоврядування, створення та адміністрування роботи «Відкритої групи громадських експертів». Ініціатори цього проекту – Центр стратегічних ініціатив – сподіваються, що завдяки їхній роботі покращаться інформування мешканців міста про роботу міської ради та ситуація щодо врахування пропозицій хмельничан при прийнятті рішень органами місцевої влади, налагодиться ефективний зворотний зв’язок між владою та громадою.
«Останніми роками спостерігається пасивність міської громади щодо участі в розробці та обговоренні проектів рішень, які стосуються різних сфер громадського життя, – каже директор проекту Наталя Шмурікова. – Отож наш проект покликаний змінити цю ситуацію в Хмельниць- кому. Незабаром в одній із соціальних мереж «Facebook.com» буде створена відкрита група громадських експертів, до якої зможе приєднатися кожен громадянин (користувач Інтернету, що зареєстрований у цій соцмережі), який бажає взяти участь у обговоренні рішень, що впливають на життя міської громади. На обговорення громадських експертів виноситимуться проекти рішень, які прийматимуться міською радою».

За словами заступника голови міської ради Ірини Ковальчук, міською радою уже давно проводиться робота щодо активізації населення у процесі прийняття рішень. Зокрема, у Хмельницькому відбуваються «круглі столи», громадські слухання. «Сьогодні ще спробуємо попрацювати з хмельницькою громадою за допомогою Інтернету. Тим паче, що ми виграли грант на реалізацію цього проекту і тепер маємо фінансову підтримку, - каже Ірина Ковальчук. – Першим же документом, який ми пропонуємо до розгляду громадськості, є проект програми соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2010 рік. Її ми прийматимемо десь у березні – після прийняття державного та обласного бюджетів. Можу лише сказати, що якщо першим завданням у програмі розвитку міста на минулий рік був гармонійний розвиток людини, то цього року акцент зроблено на забезпечення конкурентоспроможності місцевої економіки».


Неля ШПУЛАК.
Джерело: Є! Поділля!



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 146
Спонсорська реклама
загрузка...
Самі свіжі та цікаві Новини Хмельниччини : огляд, анонс та аналіз подій

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: