Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Новини Хмельниччини » Наречена – у білому, наречений – у національному



Наречена – у білому, наречений – у національному

Молодята, котрі першими розписувалися у новому приміщенні Городоцького відділу реєстрації актів цивільного стану (ВРАЦСу), йшли до шлюбу в українських строях

Наречена – у білому, наречений – у національному

Юля Бондарчук та Юра Сумик шлюбний обряд витримали в українських традиціях.


Щоправда, нареченій таки не вистачило духу відмовитися від білої сукні. А от на плечі вона накинула хустку з подільською вишивкою. Юлія Бондарчук та Юрій Сумик першими стали на весільний рушничок у новому приміщенні ВРАЦСу. Досі він тулився у приміщенні міськвиконкому, де було тіснувато. А у місті пустувало нове приміщення колишнього банку. Згодом туди перевели районне управління юстиції, потім вирішили знайти там місце і для ВРАЦСу. «Нам виділили кілька кабінетів, розповідає начальник Городоцького ВРАЦСу Ольга Левицька. – Маємо великий гарний зал. Але, найголовніше – обладнали приміщення архіву, де є чимало місця. Хоч зараз ми переходимо на електронні носії інформації, паперовий архів обов’язково зберігаємо». А минулої неділі, у день всіх закоханих, у райцентрі урочисто відкрили нове приміщення ВРАЦСу.

Цього дня виявили бажання стати на весільний рушничок чотири молоді пари. (Загалом же з початку року у Городку зіграли усього десять весіль). Першими стали на весільний рушничок Юля Бондарчук та Юра Сумик, котрі вдягнулися не у традиційне весільне вбрання, а обрали одяг з національними елементами, причому перевагу віддали подільській вишивці. Й шлюбний обряд теж витримали в рамках українських традицій. «Сьогодні все більше молодят навіть у день весілля не забувають, що вони, насамперед, українці, – розповідає Ольга Костянтинівна. – Були навіть греки, котрі на весілля вдягали українські костюми. Ми шукаємо в книжках описи весільних обрядів, вивчаємо, як їх проводили на Поділлі, і потр [...цензура...] вводимо у практику. Для обряду ми спеціально шукали подільську вишивку, подільські рушники. Рушник, на якому стояли молодята під час обряду, Юля вишивала своїми руками. Юля і Юра про своє бажання розписатися на день Святого Валентина та дотримання українських традицій заявили ще у грудні».




Олена ЩЕГЕЛЬСЬКА.
Фото автора.
джерело



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 1 Переглядів 830
Спонсорська реклама
Самі свіжі та цікаві Новини Хмельниччини : огляд, анонс та аналіз подій
#1 написав: spirit (25 лютого 2010 13:58)
Фото

Користувачі
Коментарів: 20
Публікацій: 0

прийшла думка написати коментар,та лячно стало, від того на скільки наше життя заполітизоване, бо перше що спало на думку, це те, що 2004 році командою Ющенка,було посіяне зерно "всього українського"!!
Слава Вам молодята, Слава Богу! Слава Україні!
Слава тим людям, що про Україну дбають, та про свій людий народ!


Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: