Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Новини Хмельниччини » У Меджибожі презентували фотоальбом пам’яті жертв Голодомору

У Меджибожі презентували фотоальбом пам’яті жертв Голодомору

Видання є дипломною роботою доньки подільського художника Миколи Мазура – Оксани

В альбомі зібрані фотознімки експозиції та документів музею Голодомору, який відкрив свої двері два роки тому в державному історико-культурному заповіднику «Межибіж». «Текст віддруковано двома мовами: англійською та українською, а документи – мовою оригіналу, тобто російською. Тож можна сміливо казати, що видання міжнародне. Ідея створення такого альбому виникла рік тому, адже багато відвідувачів музею бажали взяти щось на згадку, аби показати та розповісти друзям, родичам, знайомим», – зазначив директор заповідника Олег Погорілець.

«Спочатку був задум створити буклет, потім брошуру на 60 сторінок. Кінцевий результат – фотоальбом у твердій обкладинці на 124 сторінки. До речі, макет альбому затвердив діючий на той час Президент Віктор Ющенко, який високо оцінив рівень підготовки видання, – розповідає заступник начальника Хмель- ницького обласного управління культури і туризму Галина Фурманчук. – А над оформленням працювала донька відомого художника Миколи Мазура Оксана. Вона, до речі, кілька місяців тому отримала гран-прі за цю роботу на фес- тивалі молодих дизайнерів-графіків у Черкасах».

Фотоальбом має тираж 1000 примірників, 200 з яких передали у музеї та бібліотеки області, 200 – у заповідник «Межибіж», а інші можна буде придбати у книгарнях України.

«Цей альбом – данина пам’яті усім загиблим та ненародженим, а також свідкам тих страшних подій, що відбувалися у 1932-33 роках минулого століття на теренах України. Люди мають знати свою історію, усвідомити помилки минулого, аби творити своє майбутнє», – сказав народний художник України Микола Мазур, який презентував альбом.

Леся БОРОВЕЦЬ.
джерело: Є! Поділля!



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 118
Спонсорська реклама
Загрузка...
Самі свіжі та цікаві Новини Хмельниччини : огляд, анонс та аналіз подій

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: