Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Про Красилів » Красилівські обговорення » На кожного мешканця області припадає шість кілограмів викидів в атмосферу



На кожного мешканця області припадає шість кілограмів викидів в атмосферу

Це менше на три кілограми, ніж було торік
Як повідомляють в обласному управлінні статистики, протягом першого півріччя від стаціонарних джерел забруднення області в атмосферу надійшло 8 тисяч тонн шкідливих речовин, що на 35 відсотків менше порівняно з відповідним періодом минулого року.
Із загальної кількості викидів 5 тисяч тонн, або майже дві третини хімічних речовин та їхніх сполук, мають парниковий ефект та негативно впливають на зміну клімату. Зокрема, це діоксид азоту (викинуто 1662 тонни), метан (1390 тонн), оксид вуглецю (1326 тонн), діоксид сірки (372 тонни), неметанові летучі органічні сполуки (246 тонн), аміак (70 тонн), оксид азоту (15 тонн). Крім того, в атмосферу надійшло 880 тисяч тонн діоксиду вуглецю, який також має парникову дію.
У розрахунку на квадратний кілометр території області обсяги викидів у першому півріччі складали, в середньому, 387 кілограмів (у січні–червні 2008 року – 600 кілограмів), на одну особу – 6 кілограмів (торік – 9).
Найбільшого антропогенного впливу (впливу на людину) зазнав Кам’янець-Подільський (викинуто у повітря майже чотири тисячі тонн, або половина від загального обсягу шкідливих речовин) та Красилівський (відповідно 1,6 тисячі тонн, або 20 відсотків) райони.

джерело
Ольга МАЛИНОВСЬКА.
Теги хмельниччина



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 2 Переглядів 947
Спонсорська реклама
Обговорення та розповіді жителів Красилова та його гостей : новини, факти, розповіді та особисті думки відвідувачів
#1 написав: EXTASYS (5 вересня 2009 23:35)
Фото

Користувачі
Коментарів: 30
Публікацій: 0
Викиди в атмосферу набули в Красилові загрозливих маштабів-щоденно горить по місту якась зараза-запах точно не паленого листя або картопляного бадилиння.
Схоже на тління пластикового посуду,пляшок,поліетилену.
Люди що це роблять-зрозумійте,і ви ж це вдихаєте,ваші діти граються поруч цих,впевнений,несанкціонованих багать-як наслідок у найбутньому-хвороби дихальних шляхів,асматичні прояви,онкологічні захворювання.
ГОРІННЯ ЦЬОГО НЕПОТРЕБУ ВИДІЛЯЄ ВЕЛИКУ КІЛЬКІСТЬ КАНЦЕРОГЕНІВ У ПОВІТРЯНИЙ БАСЕЙН МІСТА,СХАМЕНІТЬСЯ!
#2 написав: Fed (7 вересня 2009 21:28)
Фото

Адміністратор
Коментарів: 583
Публікацій: 2375
Цитата: Офіційний сайт Хмельницької обласної Державної телерадіокомпанії "Поділля-Центр"
Служба Головного управління статистики у Хмельницькій області, що контролює викиди шкідливих речовин та парникових газів у атмосферу, стверджує, що ми дихаємо забрудненим повітрям.

За половину поточного року від стаціонарних джерел забруднення області атмосфера прийняла 8 тисяч тонн шкідливих речовин. Кажуть, це значно, на 35 відсотків, менше, як викинули їх за такий час торік.

У розрахунку на квадратний кілометр території області викиди ці склали 387 кілограмів. Торік було 600 кілограмів. А кожному мешканцю дісталося по 6 кілограмів.

А ще спеціалісти повідомляють, що дві третини цих викидів мають парниковий ефект і, як вже довели вчені світу, впливають на зміну клімату. Зокрема це діоксан азоту, діоксан сірки, метан, оксид вуглецю, аміак і немало іншого, що знаходиться у повітрі, яким ми дихаємо.

Досліджено, що найбільшого антропогенного впливу у поточному році зазнає Кам"янець-Подільський район. У його повітря викинуто 4 тисячі тонн шкідливих речовин, половина від загального обсягу. Важко дихати і у Красилівському – у якого 20 відсотків таких небажаних речовин.


--------------------------

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: