Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Про Красилів » Красилівські обговорення » Термометр зашкалює - що потрібно знати, щоб уберегтися від теплового та сонячного удару



Термометр зашкалює - що потрібно знати, щоб уберегтися від теплового та сонячного удару

Термометр зашкалює - що потрібно знати, щоб уберегтися від теплового та сонячного удару


Поки в одних регіонах країни ллють проливні дощі і вирує вітер, в інші прийшла задушлива спека. Жителям Півночі країни тепер варто бути не менш обережними, адже зараз почастішали випадки теплових і сонячних ударів. Доктора кажуть, що від постраждалих просто відбою немає, а співробітники МНС ледве справляються з нещасними випадками на воді та лісовими пожежами.

На термометрах плюс 35 градусів і вище. Кияни, хто як може, рятується від спеки. Деякі п'ють побільше води, інші не забувають одягати капелюхи, щоб захистити голови. Хтось охолоджується морозивом, або лізе купатися в фонтани. А треті вважають за краще рибку з пивом. Ось цього, кажуть медики, робити як раз не варто, адже сонце і пиво - речі несумісні. Після пляшки пінного напою отримати тепловий удар в два рази легше, ніж до неї.

- Негативний ефект від алкоголю значно перевищує той ефект, який створює рідина. Пиво викликає такі зміни в роботі судин головного мозку та шиї, які призводять до більш швидкого теплового удару, - пояснює лікар Валентин Зиков.

Крім того, почастішали нещасні випадки на воді. І тут не обходиться без алкоголю.

- Основні причини загибелі, це купання не в відведених для цього місцях, купання в нетверезому стані. Протягом останнього місяця загинуло 20 чоловік, які потонули в місцях відпочинку, - каже заступник начальника районного управління МНС в Києві Ігор Михненко.

Виходячи на сонце, обов'язково одягніть щось на голову, а ще: уникайте солоного, жирного, кави і алкоголю. Головне - поменше білкової їжі. Щоб легше перенести спеку, слід їсти окрошку, холодні супи, фрукти, і пити просту, негазовану, воду.

- Досить пити рідину кожні півгодини для того, щоб уникнути сонячного удару. Дуже часто дітки перегріваються через те, що їм не забувають надягати панаму, але забувають регулярно поїти водичкою, - пояснює Валентин Зиков.

Найнебезпечніше час - з одинадцятої ранку до третьої дня. Сонце в ці години смажить немилосердно, і рятувальники радять не бігти на пляж, а пересидіти небезпечний час у тіні. Жінкам рекомендується накладати менше косметики.

- Косметика, особливо крему, які наносяться на шкіру, погіршують потовиділення. Воно здійснює більш швидке охолодження шкіри, - каже Валентин Зиков.

Коли організм у спеку перегрівається - це тепловий удар. Якщо довго просидіти на сонці - сонячний. Але симптоми, практично, однакові - слабкість, нудота, прискорений пульс і дихання, розширені значки. Від сонячного удару, в 70% випадках, не вмирають - все обмежується галюцинаціями і судомами. Від теплового - часто зупиняється серце. Тому якщо вам стало погано - ідіть з-під сонця і викликайте лікаря.

Джерело: kriminal.tv



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 898
Спонсорська реклама
Обговорення та розповіді жителів Красилова та його гостей : новини, факти, розповіді та особисті думки відвідувачів

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: