Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 13 лютого - Безсеребренники мученики Кір і Іван, і з ними мучениці Опанаса та дочок її: Феодотія, Феоктиста і Евдоксія



13 лютого - Безсеребренники мученики Кір і Іван, і з ними мучениці Опанаса та дочок її: Феодотія, Феоктиста і Евдоксія

Що за день? 13 лютого 2009
13 лютого - Безсеребренники мученики Кір і Іван, і з ними мучениці Опанаса та дочок її: Феодотія, Феоктиста і Евдоксія Святий безсрібників Кір був знаменитим лікарем в місті Олександрії, де народився і виріс. Він був християнином і лікував всіх хворих безоплатно, не тільки подаючи допомогу в тілесних хворобах, але вздоровлюючи також і душевні недуги, які бувають причинами тілесних хвороб. Проповідуючи Євангельські вчення, святий лікар багатьох язичників звертав до Христа. Під час гоніння Діоклетіана (284 - 305) святий Кір віддалився в Аравійському пустелю, де взяв іночество, і продовжував і там лікувати людей своєю молитвою, отримавши від Бога дар вздоровляти всі хвороби.

У місті Едессе в той час жив воїн Іван, благочестивий християнин. Коли почалося гоніння, він прийшов до Єрусалиму, і там, почувши про святом Кірі, став його розшукувати, пішов для цього в Олександрії, потім в Арабію. Знайшовши святого Кіра, Іван всією душею прив'язані до нього і став його вірним послідовником. Дізнавшись, що в Єгипті, в місті Канопе, схвачена християнка Опанаса з трьома юними дочками: Феоктистов - 15 років, Феодотіей - 13 років і Евдоксіей - 11 років, святі Кір і Іван поспішили прийти до них на допомогу, побоюючись, як би страх перед стражданнями не примусив їх відректися від Христа. Вони відвідали їх у в'язниці і зміцнили в мужність перед майбутнім подвигом.

Дізнавшись про це, правитель міста схопив святих Кира та Іоанна і, переконавшись в їх твердому і безбоязно сповіданні віри в Христа, і передав їх страшним тортурам на очах Опанаса та її дочок. Ісповедніци так само стійко перенесли всі муки і були обезголовлений. Слідом за ними на тому ж місці стратили святих безсрібників Кіра та на Івана.

Тіла їх християни поховали в церкві святого апостола і євангеліста Марка. У V столітті мощі святих Кира та Івана були перенесені з Канопа в Мануфін. Пізніше їх мощі були перенесені в Рим, а звідти в Мюнхен (відомості поміщені 28 червня).



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 604
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: