Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 21 лютого - Міжнародний день рідної мови



21 лютого - Міжнародний день рідної мови

Що за день? 21 лютого 2009
21 лютого - Міжнародний день рідної мови Міжнародний день рідної мови, проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО в листопаді 1999 року, відзначається щороку з лютого 2000 року для сприяння мовного і культурного різноманіття та багатомовності.

Мови є самим сильним інструментом збереження і розвитку нашого матеріального і духовної спадщини. За оцінками ЮНЕСКО половина з 6 тисяч мов світу можуть найближчим часом втратити останніх носіїв.

Всі кроки по сприяння розповсюдження рідних мов є не тільки сприяння мовною різноманітності та багатомовний освіті, розвитку більш повного знайомства з мовними і культурними традиціями по всьому світу, але й кріплять солідарність засновану на взаєморозуміння, терпимості та діалогу.

Ось що говорить про це святі генеральний директор ЮНЕСКО Коітіро Мацуура: «Відзначаючи Міжнародний день рідної мови ... ми віддаємо данину поваги незліченної кількості існуючих у світі мов, культур, які вони відображають, тому творчому заряду, що надають людям їх розвиток і форми вираження. У Міжнародний день рідної мови всі мови визнаються рівними, оскільки кожен з них унікальним чином відповідає призначенню людини і кожен представляє живе спадщина, що нам слід оберігати »



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 965
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: