Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 1 квітня - День сміху (День дурня)

1 квітня - День сміху (День дурня)

Що за день? 1 квітня 2009
1 квітня - День сміху (День дурня) Звідки саме родом це свято - з Франції, Англії, Мексики або Швеції - таємниця, яка на жаль покрита мороком.

Є думка, що з самого початку 1 квітня святкувалося в багатьох країнах як день весняного сонцестояння. Урочистості з нагоди весняного сонцестояння завжди супроводжувалися жартами, витівки і веселими витівками.

Інша, більш розповсюджена версія виникнення «Дня сміху» пов'язана з переходом вікторіанському календаря на Грегорианский. Справа в тому, що Новий рік до того, як у 16-му столітті Карл Дев'ятий реформував у Франції календар, відзначався не 1-го січня, а в кінці березня. Тому Новорічна тиждень починалася 25 березня і закінчувалася 1-го квітня.

У ті далекі часи також було прийнято веселитися в новорічні свята. Але, незважаючи на зміни в календарі, деякі консервативно налаштовані (а можливо просто необізнаного) люди продовжували святкувати новорічну тиждень по старому стилю. Інші сміялися і жартували над ними, підносили «дурні» подарунки і називали квітневими дурнями (April's Fools). Так і виник так званий «День сміху».

Широку поширеність свято набув у 18-му столітті. Англійці, шотландці та французи поширили його у своїх американських колоніях. У «День сміху» прийнято було жартували один над одним, а також давати один одному безглузді доручення, наприклад, знайти і принести солодкий оцет.

Традиція свята живе і тепер. Причиною такої своєрідної традиції стала сама природа. Весняні капризи погоди люди намагалися задобрити жартами та розіграшах.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 311
Спонсорська реклама
загрузка...
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: