Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 8.05.2011 - День Матері (Мами)



8.05.2011 - День Матері (Мами)

Що за день? 9 травня 2010
8.05.2011 - День Матері (Мами) Історія свята така: у 1908 році молода американка Анна Джервіс з Філадельфії виступила з ініціативою вшанування матерів у пам'ять про свою матір, яка передчасно померла. Ганна писала листи до державних установ, законодавчих органів, видатних осіб з пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів.

Її старання увінчалися успіхом - в 1910 році штат Вірджинія першим визнав День Матері як офіційного свята. Хоча по суті це - свято вічності: з покоління в покоління для кожного з нас мама - найголовніша людина.

Безумовно, День матері - це один із найбільш трагічних свят, тому що всі ми з дитинства і до своїх останніх днів несемо в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї мами, яка все зрозуміє, пробачить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що.

Щастя і краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і поетами. І невипадково - від того, наскільки шанують в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури і благополуччя суспільства. Щасливі діти ростуть у дружній родині і під опікою щасливої матері.

У цей день ми від усієї душі вітаємо дорогих мам з їх святом. Нехай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість!

Де́нь матері — міжнародне свято. Вперше встановлене офіційно Конгресом США 8 травня 1914. Після першої світової війни це свято почали відзначати у Швеції, Норвегії, Данії, Німеччині, Чехословаччині. В Україні офіційно відзначається щорічно, у другу неділю травня з 2000.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 866
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: