Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » МЗС створило спеціальний штаб для боротьби з епідемією грипу



МЗС створило спеціальний штаб для боротьби з епідемією грипу

МЗС створило спеціальний штаб для боротьби з епідемією грипу У зв’язку з загостренням ситуації довкола епідемії грипу в України, при МЗС створено оперативний штаб.


Відповідний наказ віддав міністр закордонних справ України Петро Порошенко на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони.

Завдання штабу полягає “у вирішенні невідкладних завдань, пов’язаних з наданням Україні гуманітарної допомоги для ліквідації епідемії, налагодженням дієвого механізму співпраці та обміну інформацією щодо епідемічної ситуації з органами державної влади України та міжнародними організаціями, залученням досвіду зарубіжних країн у боротьбі з пандемією”.

Міністр закордонних справ призначив керівником штабу свого заступника Олександра Купчишина.

На підставі положень відповідних двосторонніх документів МЗС України звернулося з проханням про надання надзвичайної гуманітарної допомоги до керівних органів ЄС і НАТО.

З їхнього боку було висловлене повне розуміння ситуації, що склалася в Україні, і дані запевнення в наданні допомоги згідно із запитом української сторони. “У даний момент МОЗ України готує список необхідних ліків, медпрепаратів та обладнання”, – йдеться у повідомленні.

Крім того МЗС звернулося із запитом щодо консультування і надання допомоги до урядів країн, які вже мають досвід боротьби із епідеміями грипу та атипової вірусної пневмонії.

МЗС Китаю і Республіки Сінгапур повідомили, що нададуть відповідним органам інструкції стосовно започаткування співпраці з МОЗ України щодо зупинення розповсюдження інфекції на інші регіони. Українська сторона зацікавлена в отриманні досвіду застосування санітарно-епідеміологічних і карантинних процедур, які вже пройшли апробацію у згаданих країнах, інформує МЗС.

Також у штаб-квартирі Всесвітньої організації охорони здоров’я у Женеві опрацьовується питання направлення в Україну місії цієї міжнародної організації для оцінки нагальної потреби у невідкладній допомозі, щоб призупинити поширення і приглушити захворювання, надати допомогу інфікованим.

Телефони штабу: (044)238-16-57, (044)238-15-88, факси: (044)253-94-93 і (044)253-11-24.

Як повідомлялося, 30 жовтня Міністерство охорони здоров’я офіційно визнало, що в Україні почалася епідемія грипу A/H1N1. За офіційними даними, ця хвороба була діагностована у 16 людей, під підозрою опинилися ще майже тисяча людей. Четверо хворих на свинячий грип померли.

МОЗ також попередило, що епідемія грипу дуже швидко розповсюдиться по всій території України та, швидше за все, призведе до великої кількості захворювань і летальних випадків. Зараз за даними міністерства померли 34 людини, а захворіла на грип та ГРВЗ - понад 90 тисяч українців.

Теги україна , здоровя



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 481
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: