Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » ВООЗ: свинячий грип проходить без ускладнень і лікується без "Таміфлю"



ВООЗ: свинячий грип проходить без ускладнень і лікується без "Таміфлю"

ВООЗ: свинячий грип проходить без ускладнень і лікується без "Таміфлю" Захворювання на пандемічний грип вірусу А/H1N1 у більшості випадків протікає без серйозних ускладнень. Про це заявив керівник Міжнародної місії Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Юка Пуккіла.

"Я хочу підкреслити, що як і у випадках сезонного грипу, у випадках пандемічного грипу А/H1N1, захворювання у більшості людей протікають без серйозних ускладнень і навіть без потреби в медикаментозному лікуванні", - заявив він на прес-конференції 6 листопада.

У той самий час він підкреслив, що певна частина людей захворює на важкі форми пандемічного грипу.

При цьому, за його словами, основними симптомами є біль у грудній клітці, викашлювання крові або забарвленої мокроти, ускладнене дихання і зміна в свідомості людини. "У таких випадках необхідно терміново звертатися до лікарні", - підкреслив представник ВООЗ.

У той самий час він підкреслив, що препарат "Таміфлю" не слід давати людям, які не хворі на важку форму пандемічного грипу, а також, у яких не виявлено цей вірус грипу.

У свою чергу, головний державний санітарний лікар України Олександр Біловол підкреслив, що препарат "Таміфлю" дає дуже високий ефект при лікуванні, проте він не є профілактичним засобом.

Відповідаючи на питання про те, для чого Україна купує таку величезну кількість препарату "Таміфлю" Біловол сказав: "Ви бачите, що в цій ситуації у нас підвищений епідпорог захворювання на ГРВІ, ви бачите, що в рекомендаціях ВООЗ відзначено практичну ефективність цього препарату при всіх формах грипу, у тому числі і грипу А/H1N1, який мігрує у нас".

"Друга особливість цього препарату - він може ефективно впливати на комплексні комбіновані інфекції, які на сьогоднішній день є в Україні", - додав він.

Нагадаємо, за прогнозом урядових експертів, протягом 2009-2010 років на свинячий грип захворіють щонайменше 60% українців. В МНС спрогнозували, що в більшості людей ця хвороба пройде без ускладнень.

Кількість жертв епідемії грипу в Україні вже сягнула 109 людей. Понад 760 тисяч хворі на грип і ГРВІ.

Теги україна , здоровя



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 521
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: