Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » Подяка за подвиг - вандали розпиляли пам'ятник льотчику-герою



Подяка за подвиг - вандали розпиляли пам'ятник льотчику-герою

Чим ближче День Перемоги, тим більше випадків вандалізму та наплювацького ставлення до історії в Україні. Замість того, щоб згадати своїх предків, які захищали Батьківщину, юні та не дуже співгромадяни звертають увагу на пам'ятники, які увічнили той чи інший подвиг. Так в Прикарпатті спиляли і вкрали двометровий пам'ятник льотчику Леоніду Бутеліну.



Двадцятирічний радянський пілот навмисне пішов на таран німецького літака, який обстрілював села Західної України. Хлопець загинув у перший день війни, і невідомо, скільки життів врятував своїм героїчним вчинком. Пам'ятник Леоніду Бутеліну встановили ще в 1973 році, він був зображений у вигляді падаючого людини.

В один з днів місцеві жителі виявили пропажу пам'ятника. Невідомі зловмисники спиляли постамент, і залишили лише залізні кріплення.

- У людях зовсім немає нічого святого, на перше місце стали гроші, і вони думають, що за гроші можуть купити все, - нарікає науковий співробітник історичного відділу національного заповідника «Давній Галич» Марія Ватраль.

Правоохоронцям знадобився місяць, щоб знайти вандалів. Ними виявилися двоє місцевих жителів - 22 і 30 років. Мідний монумент, який простояв 36 років, вони здали за шість тисяч гривень. Люди в селі розповіли, що злодії не з бідних сімей, і в грошах особливо не потребували. Можливо, вони шукали гострих відчуттів?

- Пам'ятник вони спиляли вночі, а потім відтягли його до пункту прийому кольорових металів, - говорить начальник ЦГЗ УМВС України в Івано-Франківській області Василь Гультайчук.

Уламки пам'ятника зараз в міліції. Але це лише каркас - самого мідного льотчика вже немає. Один із затриманих пообіцяв за свої гроші відновити пам'ятник, але це не знімає з нього відповідальності. Проти обох порушено кримінальну справу, чоловікам світить від чотирьох до шести років позбавлення волі. Місцеві жителі вважають, що за такий вандалізм потрібно суворо покарати, щоб іншим не кортіло руйнувати залишилися пам'ятники.



за матеріалами kriminal.tv



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 605
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: