Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Новини Хмельниччини » У Хмельницькому малювали майбутнє художньої школи, яку хочуть закрити чиновники



У Хмельницькому малювали майбутнє художньої школи, яку хочуть закрити чиновники



На відміну від радянських часів, коли існувало безліч різноманітних гуртків для молоді на будь-який смак, зараз підліткам зовсім нікуди дівати вируючу енергію. Часом це виливається в п'яні хитання, бійки і кримінальну доріжку в майбутньому. Секцій і гуртків у наш час залишилося «кіт наплакав». Та й ті чиновники потихеньку прикривають.

Багато батьків хотіли б, щоб їх дитина сиділа в якийсь секції з однолітками, малював, клеїв фігурки літачків, або займався танцями. На жаль, знайти подібні гуртки дуже важко. А за тих, які ще працюють, розгорнулася справжня боротьба. Зараз жителі Хмельницького намагаються відстояти дитячу художню школу, яку хочуть закрити.

Нещодавно в обласному центрі пройшла своєрідна акція протесту «Невеселі картинки», учасники якої малювали майбутнє школи, яке у неї може бути після закриття.

- Міська рада на тридцять четвертої своїй сесії прийняв рішення під номером два, згідно з яким художня школа повинна припинити своє існування шляхом ліквідації, - каже організатор акції Федір Устинов.

- Я зображую те, що, можливо, буде замість ось цій прекрасній художньої школи. Як бачите, це секс-шоп. Тут все популярно написано, - пояснює учасниця акції Аніта Немет.

Місцева влада пообіцяли, що замість художньої школи організують школу декоративно-прикладного мистецтва. Але батьки не розуміють, навіщо заради кількох додаткових предметів необхідно ліквідувати ціле заклад. Багато хто вважає, що комусь просто знадобилася земля, на якій стоїть школа. А адже це центр міста.

- Я вважаю, що рішення міськради нелегітимне. Воно абсолютно аморально по відношенню до дітей, які тут навчаються і могли б навчатися. Швидше за все, це злочинні дії проти молоді Хмельницького, - говорить учасник акції Максим Болячко.

Присутні говорили, що вже просили мерію міста пояснити ситуацію. Але там так і не змогли виразно пояснити свої дії. Про акцію протесту чиновників теж попередили, але до мітингувальників так ніхто й не вийшов.

- Терміни зміни досягти успіху і, з оглядкою на кризу, незрозуміло до чого затіяні ці зміни. Скоріш за все, що приміщення комерційно привабливо, знаходиться в центрі, і комусь щось сподобалося, - вважає організатор акції Федір Устинов.

Після рішення міськради батьки поділилися на два табори. Одні проти закриття школи, а інші хочуть змін. Директор закладу не проти такої реорганізації. Каже, якщо у школи буде новий, підвищений статус, то можна буде підвищити плату за навчання.

Батьки кажуть, що акція була попереджувальною. Якщо міськрада не скасує своє рішення, але вони вже нічого не будуть малювати, а підуть пікетувати мерію.

за матеріалами: kriminal.tv



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 707
Спонсорська реклама
Самі свіжі та цікаві Новини Хмельниччини : огляд, анонс та аналіз подій

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: