Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 5 лютого - День святої Агати



5 лютого - День святої Агати

Що за день? 5 лютого 2009
5 лютого - День святої Агати Свята Агата (235-251 рр..) Походила з одного знаменитого роду в м. Катання на о. Сицилія.

Після прийняття хрещення вона вирішила з любові до Христа зберегти девственность. Але її краса привернула увагу римського намісника Квіціана. Коли Квіціан, як і інші кандидати в женихи, отримав відмову агат, він зненавидів її. Квіціан, виконуючи розпорядження імператора, очолив хвилю гонінь на сіціліанскіх християн. Однією з перших була заарештована Агата.

Спочатку намісник віддав її в розпорядження однієї з Распутний жінок, щоб та своїми діями сприяла лишению девственность Агат. Коли це не вийшло, намісник наказав її намагалися. Під час однієї з тортур їй була відрізані груди.

У цей час на Сицилії стався землетрус, в ході якої загинуло багато поган, і тоді перелякані намісник, вбачаючи в цьому руку проведення, припинив гоніння на християн. Перелякані кати припинили терзать Агату, але та вже, не витримавши катувань, померла у в'язниці.

Це сталося 5 лютого 251 року. У свої 16 років святая мучениця залишила цей світ зі словами на устах: «Господи, який охороняв мене з самого дитинства, вийняв з мого серця любов до світу і допоміг зазнати безліч випробувань, прийми духа мого».

Святої мучениці Агату місцеві християни поховали за містом, а через 60 років перенесли її останки в заново вибудуваної кафедральний собор в м. Катання, де тіло святої спочиває до сьогоднішнього дня.

Через рік після смерті Агат почалося виверження вулкана Етна. Віруючі підносили численні молитви своєї покровительки Агат, і лава обійшла місто стороною.

За давньою традицією в день святої Агат освячується хліб, сіль і вода, завдяки яким місце, де вони знаходяться, охороняється від пожеж та ударів блискавки. Свята Агата - це небесна захисниця від вогню. Віруючі часто кидають в огонь освячені в її день хліб і сіль, щоб охорону свої оселі від бурхливого вогню.

Починаючи з цього церковного свята в самий розпал католицького карнавалу, вводяться деякі обмеження в їжі, віруючі готуються до Великого посту.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 484
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: