Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 28.04.09 - Радоніца



28.04.09 - Радоніца

Що за день? 28 квітня 2009
28.04.09 - Радоніца У вівторок другий седмиці по Пасхи, через день після Фомін тижні (Антіпасхі), Православна Церква встановила поминання спочилих, перше після свята Пасхи.

Цього дня християни як би розділяють пасхальну радість про воскресіння Спасителя з членами Церкви, вже залишили цей світ. За свідченням святителя Іоанна Златоуста (IV ст.), Це свято відзначалося на християнських кладовищах вже в давнину.

Етимологічно слово «радоніца» сходить до слів «рід» і «радість», причому особливе місце Радоніци в річне коло церковних свят - відразу після Світлої великоднього тижня - як би зобов'язує християн не сумувати і не ремствувати з приводу смерті близьких, а, навпаки, радіти їх народженню в іншу життя - життя вічне. Перемога над смертю, одержана смертю і воскресінням Христа, витісняє печаль про тимчасову Розлучається з рідними.

Саме на Радоніцу існує звичай святкування Пасхи на могилах покійних, куди приносяться фарбованих яйця та інші великодні страви, де звершується поминальна трапеза і частина приготованого віддається нищей братії на помине душі. Таке спілкування з усопшему, виражене через прості побутові дії, відображає віру в те, що вони і після смерті не перестають бути членами Церкви Того Бога, що «не є Богом мертвих, а живих» (Мф. 22, 32).

Поширишся ж в даний час звичай відвідувати кладовища в самий день Пасхи суперечить найдавніших звичаями Церкви: аж до дев'ятого дня після Пасхи поминання покійних ніколи не відбувається. Якщо людина вмирає на Пасху, то його ховають за особливим пасхального чину. Пасха - час особливої і виняткової радості, свято перемоги над смертю і над всякой скорботою і смутком.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 681
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: