Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 3 лютого - День преподобного Максима Сповідника

3 лютого - День преподобного Максима Сповідника

Що за день? 3 лютого 2009
3 лютого - День преподобного Максима Сповідника Ім'я святого преподобного Максима Сповідника особливо шанує в абхазькій Церкви, оскільки він разом з учнями був засланий на Кавказ і, згідно з однією з версій, преставілся на території Абхазії.

Преподобний Максим Сповідник жив у VII столітті. Отримавши високу освіту, він служив у імператора Іраклія радником. У його час з'явилася так звана монофелітская єресь. Монофеліти, з грецької, едіновольнікі. Вони навчали, що в Ісусі Христі тільки одна воля божеські, а не дві: божеські і людська, як вчить Православна Церква. Проти цієї єресі був IV Вселенський Собор.

Святий Максим залишив службу при дворі, постригу в інока і став ігуменом. У сані ігумена він став ревним захисником Православ'я в боротьбі з єрессю: і словом, і Писанием переконував віруючих не приймати єретичного навчання. Відправившись в Рим, переконав папу Мартіна зібрати собор проти єресі. Імператор Констанс, держался єресі, вважав такий вчинок Максима за обурення, і його разом з Мартіном засланий у заслання в Херсонес, де святий тато помер (пам'ять його 14 квітня).

Святому ж Максиму довелося ще багато постраждати. За допомогою різних катувань хотіли змусити його прийняти єресь. Нарешті відтяли йому мова та отсеклі праву руку, щоб позбавити його можливості захищати істину словом і ділом, і понівечений уклали до в'язниці. Тут святий поборник Православ'я томілся три роки. Перед смертю Господь потішив його Своїм явищем. Помер святий Максим в 622 році.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 346
Спонсорська реклама
Загрузка...
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: